Search

Deset principa nacionalsocijalističke misli


I. BUDITE ČESTITI. Nacional socijalista suočen je uvijek sa činjenicom da li mu se nešto sviđa ili ne. Nepoštenje je znak pravog neprijatelja. Nacional-socijalizam prije svega predstavlja živu istinu u svom najčišćem obliku.


II. VJERUJTE U BOGA I U SEBE. Bog sudbine podvrgava samo svoje najjače smrtnike ogromnim zadacima koji bi srušili manje ljude. Bog želi samo najbolje da ispuni najviši životni zadatak: usavršiti čovječanstvo. Prepustit se potpuno sudbini i Bog će vas zaštititi u vašoj borbi. Bog pomaže samo onima koji pomažu sebi. Izgubit ćemo samo ako spustimo ruke zbog naše slabosti i kukavičluka. Postoji samo jedna istinska sramota: pokornost neprijateljima naše rase.


II. BUDITE VJERNI SVOJOJ RASI. Niko ne smije dozvoliti da pokvari ono što je priroda stvorila kroz eone rasne evolucije. Vaša najviša svrha u životu je da nastavite taj razvoj prema jačem, boljem, ljepšem čovječanstvu. Čistoća i jačanje arijske rase osnovni su zahtjev svake buduće više evolucije.


IV. BORITE SE ZA VAŠU RASU. Borite se za svete ideale nacionalsocijalizma, i za budućnost svoje velike rase. Samo u ovoj borbi možete dokazati svoju stvarnu vrijednost kao muškarca ili žene. Samo tako možete ispuniti svoj potencijal za hrabrost, predanost i oplemenjivanje samopožrtvovanja. Životna borba za opstanak dovela je čovjeka na vrhunac arijske kulture i dostignuća. Borba nacije proizvešće revolucionarnu elitu koja će nacionalsocijalistički ideal dovesti do pobjede.


V. BUDI SUPERIORNA INDIVIDUA. U ovoj borbi nije bitna brojčanost jer su najbolji uvijek bili manjina. Ti si i sluga i glasnogovornik svoje rase. Obavezno pokazuj primjer vrijedan pohvale i pamćenja.


VI. VOLITE SVOJU BRAĆU I SESTRE. Svoje postojanje dugujete svojoj rasnoj porodici; neka vaša ljubav prema njima bude vaša najvažnija strast u životu. Ne bojte se slabića koji puzaju i ne progonite ih. Kad dođe vrijeme da se borite protiv njih, ne gubite svoja čula kroz kontraproduktivnu mržnju. Odvojite se, očistite um i uništite ih potpuno, metodički, klinički, kao u hirurškoj operaciji. Ništa nije besmislenije od gubljenja vremena mrzeći slabe ljude; to umanjuje vašu pozitivnu ljubav.


VII. POBOLJŠAJTE SVOJU BRAĆU I SESTRE. Svi arijski muškarci i žene su vaša braća i sestre, iako nisu svi jednako inteligentni ili hrabri. Na vama je da ih pravilno usmjeravate, da ih ohrabrite i da im hrabrost usadite u srce. Neki od vaših srodnika su zavedeni i usmjereni na put zla koje kvari vašu rasnu dušu. Ne smijete ih mrziti zbog toga, već se trudite da ih vratite na pravi put i u svoju rasnu obitelj.


VIII. ODBACITE DEKADENCIJU. Dekadencija je sve što fizički ili duhovno šteti zdravlju i razvoju naše arijske rase. Morate držati svoju rasnu i duhovnu čistoću iznad svog života, a ne biti povezani s nečim što je dekadentno ili što vašem životu daje izgled dekadencije. Svaki aspekt života treba prosuđivati ​​u odnosu na opstanak i poboljšanje vaše rase; sve što ometa ta dostignuća mora biti nemilosrdno iskorijenjeno i uništeno.


IX. NAJPOVOLJNIJE PRAVILO. Sva velika postignuća na zemlji rezultat su velikog vodstva, političkog ili naučnog ili umjetničkog. Rasna zajednica može steći snagu samo primjenom načela liderstva i uzdizanjem muškaraca i žena koji su pokazali vrhunsku sposobnost, predanost i upornost u rasnoj borbi. Demokratija je bolest koja neminovno vodi u haos, korupciju i kolaps društva.


X. NIŠTA NIJE NEMOGUĆE. Sve pada pred čovjekom neuništive volje. Patnja i žrtva su za sve potrebni. Pobjeda će pripasti samo onim najupornijim, najfanatičnijim i najhrabrijim.


0 views
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now