Search

Političko buđenje Antona Drexlera


Anton Drexler osnovao je Njemačku radničku stranku (DAP), koja je prethodila NSDAP-u. U ranim je godinama mentorirao Adolfa Hitlera, koji će preuzeti vođenje NSDAP-a.


Anton Drexler (1920)


Drage kolege,


Jedan radnik vam govori - onaj koji i dalje stoji za tokarskim strojem.


Ono što vam on kaže može vam se činiti prilično čudno i iznenađujuće, jer zvuči vrlo različito od onoga na što ste navikli čuti. Ja sam socijalista poput vas, i želim da manualni radnici steknu ravnopravnost s drugim kreativnim grupama, kao i uništavanje kmetova i profitera, te konfiskaciju njihove imovine stečene bez rada i truda.


I dalje se nadam pravom i pravednom obliku socijalizma, spašavanju radne mase i oslobađanju kreativnog čovječanstva iz lanaca eksploatacijskog kapitalizma.


Ali, uvjeren sam da nismo na dobrom putu da postignemo ovaj cilj.


Mnogi naši vođe su zaista iskreni ljudi i žele najbolje za radnike. Ali postoji i određeni broj koji su u službi strane sile.


Koristili su radnički pokret kao instrument za određene posebne interese. Koristili su radničke organizacije kao tjelohranitelja za neproduktivnu berzu i zajmovni kapitalizam. Kao rezultat mojih istraga, uvjeren sam u sljedeće:


  • Da postoji tajna zavjera koja, iako mnogo govori o ljudskosti i toleranciji, u stvari želi samo usmjeriti narod u novo ropstvo.


  • Da određeni broj radničkih vođa, kao veliki kapitalisti, pripadaju ovoj grupi.


  • Da su 300 velikih bankara, finansijera i medijskih mogula, koji su međusobno povezani širom svijeta, pravi diktatori; gotovo isključivo pripadaju „izabranim ljudima“; svi su oni članovi jedne te iste tajne zavjere, koja organizira svjetsku politiku, naime, međunarodnu Ložu slobodnih zidara.DIKTATURA NOVCA IZNAD RADNIČKIH PRAVA


Ti moguli banaka i berzi ne rade ništa otvoreno, jer imaju svoje agente u radničkom pokretu i dobro ih plaćaju. Oni su vlasnici velikih i malih imanja, vlasnici fabrika i pod svojom kontrolom drže farmere i zemljoradnike, koji teško mogu platiti kamate velikim bankarima. Kuća Rothschild sama posjeduje više kapitala nego sva njemačka teška industrija zajedno.


Kada ćemo konačno vidjeti lica izdajnika našeg pokreta? Njemački radnici pomoći će im da uspostave svjetsku diktaturu židovstva. Jer to je njihov cilj, kao što piše u Bibliji: Svi narodi će vam služiti, svo bogatstvo svijeta pripašće vama. U Talmudu piše: Dolazi vrijeme kada će svaki Židov imati 2800 robova.


Drugovi, želite li biti židovski robovi?


Dosta je lažnog ponosa! Mi radnici uvijek kažemo da smo golimm rukama stvorili svu ljudsku kulturu. Ali je li tako? A što je s nastavnicima, izumiteljima, umjetnicima, istraživačima i tehničarima?


Jesu li srednja klasa, buržoazija i poljoprivrednici neproduktivni? I zar oni ne trpe pod diktaturom velikog kapitala, baš poput nas? Zar ne bi imalo više smisla pružiti im ruku i zajedno poraziti našeg zajedničkog neprijatelja? Poseban je trik kapitalističkih eksploatatora u tome što su oni u stanju da se suprotstave radnicima i buržoaziji i da ih okrenu jedne protiv drugih.


Otjerajte svoje židovske vođe i one koje plaćaju Jude! I još jedna stvar: ne očekujte ništa od boljševizma. To ne donosi radničku slobodu. U Rusiji je osmočasovni dan ukinut. Nema više savjeta radnika. Sve se drži pod diktaturom vladinih komesara koji su porijeklom čisti Jevreji.Boljševizam je židovska prevara.


Anton Drexler, proizvođač alata,


München,


1920.

0 views
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now